Gerakan memurtadkan orang melayu Islam!!

3 01 2009

Pada 1 Jan lepas, aku ada terima SMS yang mengatakan ada gerakan pihak kristian telah mula menjalankan kerja-kerja memurtadkan orang melayu Islam.  SMS itu juga menyatakan yang sekarang ini mereka sedang bergerak aktif di Seremban, Negeri Sembilan dan Negeri Selangor dan akan meneruskan aktiviti meraka ini seterusnya ke negeri-negeri yang lain di Malaysia. Ia juga menyatakan bahawa seramai 1,900 orang paderi berketurunan melayu telah tiba dari Singapura. Mengikut yang aku faham ialah mereka ini juga membawa atau mengedarkan air mineral yang telah dicampur dengan holywater supaya sesiapa yang meminumnya, lidah akan jadi keras dan kelu untuk mengucapkan kalimah Syahadah! Nama air-air mineral tersebut ialah: Al-Baramkah, Al-Mansori, Al-Bistaria, Al-Mansur, Al-Mubarakh, Al-Barakah dan Al-Bestari.

Soal ini aku tak dapat nak pastikan kesahihannya, cuma bagi sesiapa yang beragama Islam yang terbaca Blog ini silalah berhati-hati! ada betulnya. Jika sesiapa yang nak komen atau ada maklumat lain, anda dialu-alukan..

Artikel di bawah ini aku ambik dari Blog http://kilyzz.blogspot.com. Bolehlah kita sama-sama baca dan fikir sendiri..

Sejarah telah mencatitkan bahawa kemegahan dan keagungan islam mula dicarikkan sedikit demi sedikt bersama keruntuhan Daulah Islamiah Uthmaniah pada tahun 1942. mutakhir ini gejala murtad mula menyerang 0rang² islam di Malaysia. Apa yang menyedihkan ialah kebanyakkan yang terlibat ialah anak² yang kurang pendidikan agama. Antara agama yang menjadi pilihan untuk dianuti oleh org melayu (murtad kepada agama lain) ialah hindu, kristian dan budha, di mana agama kristian merupakan agama paling aktif berbanding dengan agama lain kerana melibatkan gerakan tersusun oleh misionaris antarabangsa. Manakala mereka yang mertad kepada agama hindu dan budha hanya melaui proses perkahwinan dan percintaan secara rambang.

Sejarah telah menunjukkan proses kristianisasi ini telah mula bertapak di Tanah Melayu semenjak penjajahan Portugis 1511 masehi lagi. Sekiranya kita melihat kota Melaka kita akan mendapati di sana terdapat banyak gereja² yang dicat warna merah. Itulah tempat batu asas agama kristian di Malaysia. Di salam Kpta Melaka terdapat satu kubur mendiang ketua paderi Melaka yang berdiri megah dalam A FAm0sa.

Kemerdekaan Malaya diharapkan dapat menghapus saki baki gerakan tersebut. Tatapi peristiwa Natrah menggugat sentiment orang Melayu Islam. Sekali lagi maruah umat islam tercabar. Peristiwa tersebut menjadi catatan sejarah penting umat islam itu amat melukakan hati umat islam. Tapi yang menyedihkan apabila Kerajaan Malaya ketika itu tidak menjadikannyar iktibar untuk memelihara kesucian akidah umat islam Malaya. Hari ini kesan tersebut telah mula dirasai, generasi era kemerdekaan tidak dibekalkan pendinding iman yang kukuh.

 

Laporan Bernama yang dipetik dari majalah The Minaret terbitan Pusat Islam California mengatakan pendakwah Kristian menjadikan Malaysia di antara negara sasaran bagi satu gerakan dakyah yang dipanggil “Window 10/40” kerana Malaysia salah satu negara yang terletak dalam garis lintang 10 dan 40 peta dunia ( sumber : berita harian 4 feb 1997). Malah di dalam sebuah lap0ran utusan Malaysia bertarikh 3 feb 1997, Jabatan Agama Johor bersama – sama dengan Kementerian Dalam Negeri telah merampas 250 judul buku mengenai ajaran kristian dalam bahasa melayu. Buku² tersebut menggunakan judul seperti Kaabah, Wahyu Ilahi dan Mengenal Rasul. Salah satu taktik kafirrun…

4 kes murtad anak melayu

Peristiwa Jamaluddin @ jeshua othman (1987) daripada Jalan Daud, Muar, Johor merupakan titik tolak kepada dakwah terang – terangan kristian setelah kian lama berselindung disebalik dinding gereja. Dalam kes tersebut jushua telah mendakwa Menteri Dalam Negeri kerana menyumbatnye dalam ISA atas alas an menyebarkan dakyah kristian. Sehingga tarikh dia diberkas, ramai anak melayu telah berjaya dikristiankannya. Dalam dakwaan tersebut beliau menggunakan alas an undang² kebebasan beragama untuk melepaskan diri dari l0kap ISA. Pemimpin kristian melayu tersebut akhirnye telah dibebaskan.

Pada tahun 1996 hartina kamaruddin daripada Kampar Perak telah murtad kerana mengikut agama suami berbangsa India bernama rajeswaran. Hartina telah menunjukkan surat² sumpah kepada keluarga bertarikh 1 sept 1995 yang mengatakan bahawa dirinya tidak lg mempraktikkan agama islam lg dan telah menukarkan namanyer kepada nivashiny rajeswaran dan surat pendaftaran perkahwinan mereka bertarikh pada 24 mac 1996

Pada tahun 1997 umat islam dikejutkan lg dengan kes murtad n0r aisyah bokhari daripada pontian. Johor yang berkahwin lari dengan se0rg pemuda bukan islam berbangsa cina. Nor aisyah adalah lulusan diploma in banking dari itm bekerja disebuah bank Jalan Ampang merupakan se0rang yang warak, anak seorang iman dan mampu menghafal surah yassin. Beliau telah lari daripada rumah di pontian dan dipercayai telah dimurtadkn kerana mengikut ajaran suami…

Pada tahun 1998 azlina jailani berbangsa melayu keturunan jawa telah dimurtadkan dan menukar namanye kepada lna j0y. ayahnye bernama jailani bin sharif dan ibu bernama kalthum bin omar. Azlina telah mengistiharkan tidak mempraktik agama islam sejak lahir, beragama islam sepenuhnye sejak tahun 1990. mempunyai sijil baptis dari gereja baptis our lady fatima di brickfields dan pada tahun 200 telah menyatakan ingan mengahwini seorang lelaki India beragama kristian.

HARI INI ORANG MELAYU TIDAK BOLEH LG BERDIRI MEGAH MENYATAKAN MELAYU ISLAM. SEKARANG BANGSA MELAYU TIDAK LAGI AGUNG DISISI ALLAH MELAINKAN MEREKA YANG BERIKTIKAD DI DALAM JIWA DENGAN DUA KALIMAH SYAHADAT. KALAU DULU SERATUS PERATUS MELAYU ADALAH ISLAM, TETAPI SEKARANG MALU RASANYA KALAU HENDAK MENGAKUI BEGITU LAGI…
RASULULLAH MENUMPAHKAN DARAH DAN KERINGAT UNTUK AGAMA HINGGA TERCABUT GIGI DI L0NTAR BATU DENGAN SERIBU PENGHINAAN TAPI UMATNYE ZAMAN SEKARANG BEGITU DAIF….BANGKIT LAH WAHAI UMAT MUHAMMAD…..
ALLAHUAKBAR..ALLAHUAKBAR..ALLAHUAKBAR…..

“ barang sesiapa yang murtad di antara kamu daripada agamanya lalu dia mati maka jadilah dianye itu kafir di dunia dan terhapuslah segala amalannyer di dunia dan mereka menjadi penghuni neraka dan mereka kekal di dalamnyaselama²nya ”
Surah AL-BAQARAH ayat 217

Strategi musuh islam

Mempengaruhi umat silam melalui industri fesyen dan hiburan
Menjual prodak yang haram disisi islam
Melahirkan mubaligh di kalangan orang melayu
Menggoda gadis dan pemuda islam untuk bercinta dan berkahwin dengan penganut mereka
Menuntut kebebasan murtad 
Penyebaran injil/alkitab dalam bahasa melayu
Mewujudkan ng0² seperti ifc

Tindakan anda

Membeli produk yang disahkan halal
MENINGKATKAN PENGETAHUAN TERHADAP ISLAM
Mendekatkan diri dengan organisasi islam
Menjaga pergaulan lelaki dan perempuan
Mengeratkan hubungan kekeluargaan
Menjauhkan diri dari program hiburan yeng tidak berfaedah
Sentiasa mengambil tahu hal ehwal umat islam
MENJAGA SOLAT 5 WAKTU

 


Actions

Information

One response

17 10 2009
insan biase

sata bersetuju dengan isu ini..jika dibiarkan perkara ini tidak mustahil perkara murtad dalam kalangan orang melayu akan bertambah…jadi satu je care adalah kembali kepada ajaran alquran dan assunah..mereka yang tidak kuat pegangan agama perlu disoal tentang tujuan manusia diciptakan,kepada siapa dia boleh mengharap dan menbuat penggantungan dan kemana hala tuju selepas manusia itu mati….apakah sama orang yang berlaku zalim dan yang berbuat baik?/wallahu a’lam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: