Naked 737 Stewardess Safety Tips Ad from Air New Zealand

5 07 2009




Ayat Lima

5 07 2009

DALAM al-Quran, ada lima ayat dalam beberapa surah yang mengandungi khasiat. Lima ayat itu lebih dikenali sebagai ayat Nashr, yang bermaksud suatu ayat yang boleh digunakan sebagai penolong atau pendinding diri.

Read the rest of this entry »





Alhamdulillah..

15 05 2009

Syukur ke Hadrat Allah SWT.. Dengan limpah kurniaNya aku kini sah bergelar suami!

Segala penat lelah dan rintangan selama ini terungkai tadi dengan selamat sejahtera. Blog pun aku tak sempat nak update.. Banyak nak kena buat, kerja kat pejabat pun banyak nak kena settle.. Insya-Allah lepas ni nanti bila dah settle semua boleh la luang masa dengan blog..





Sedikit info…

12 04 2009

Assalamu a’laikum,

Hulawi ingin berkongsi dengan sesiapa yang membaca terutamanya yang berniat untuk beramal dengan ayat-ayat Al-Quran. Sebaik-baiknya niat kita adalah kerana Allah dan bukan sesuatu yang kita inginkan atau hajatkan dengan beramal. Jika kita beramal dengan niat untuk sesuatu maka kita tidak akan berjaya, separuh jalan.. kita akan rasa bosan, malas dan sebagainya. Tetapi jika niat kita beramal adalah sebagai ibadah kepada Allah, nescaya kita akan berjaya untuk istiqamah dengan pertolongan Allah jua.

Begitu juga bila beramal seelok-eloknya kita mulai dengan lafazh Auzubillah, Bismillah, Al-Fatihah dan juga istighfar. Ini bertujuan untuk mengelakkan diri didampingi oleh khadam ayat atau jin-jin pendamping..

Wallahu a’llam.





Surah Al-Ikhlas

9 04 2009

Disebut surah al -ikhlas (menyelamatkan) kerana surah ini menyelamatkan orang yang membacanya dari kesulitan-kesulitan dunia juga sakaratulmaut dan menyelamatkannya dari gelap gelita kubur dan tragedi-tragedi hari kiamat.

Read the rest of this entry »





SURAH AL-MULK

18 03 2009

Abu Hurairah r.a. meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w bersabda

“Ada satu surah didalam Al-Quran yang terdiri daripada tiga puluh ayat yang akan mensyafa’ati (memberi syafa’at ) kepada seseorang (pembacanya) itu, sehinggalah ianya diampunkan. Ini adalah surah Tabarak-al-ladhi.”

Read the rest of this entry »





Dalam kerumitan..

14 03 2009

Agak lama blog tak dikemaskini dek kesibukan melayan karenah kehidupan harian yang agak rumit sedikit drp kebiasaannya..

Insya-Allah akan teruskan blog ini semampu boleh.